Интересни съвети, получени директно от психотерапевти консултиращи двойки

от 15 февруари 2021 г.
Интересни съвети, получени директно от психотерапевти консултиращи двойки

Обърнете внимание на проекциите - Накратко, проекцията е, когато прехвърляте собствените си чувства и страхове върху някой друг. Въпреки че обикновено това е подсъзнателен навик, проектирането Ви кара да предположите, че Вашият партньор се чувства по определен начин, когато в действителност не е така. 

Спрете да се налагате един на друг. – „Трябва“ може би е най-лошата дума в българския езика, поне що се отнася до връзките. През повечето време това, което думата "трябва" изразява, е лично желание или предпочитание, а не действителния задължителен характер на ситуацията.

Мълчи и слушай - Мислите, че слушате другата си половина, но ... правите ли го наистина? Слушането не е просто пасивен процес „ти говориш, а аз не“. Това изисква да заглушите собствените си мисли и чувства, за да можете наистина да чуете чуждите.

Потърсете възможности за искрени благодарности - Изследванията показват, че благодарността е тайната на щастливия живот - и тя е необходима съставка за щастливата връзка.

Създайте споделен календар за цели - "Вие имате цели, Вашият партньор също - но какво ще кажете за онези цели, които можете да преследвате заедно като двойка? Важно е да си представите постигането или правенето на нещо като единица, за да запазите връзката си супер силна, казва съветникът на WH "д-р Коуи Кармайкъл, доктор по медицина, клиничен психолог в Ню Йорк.

Проактивна комуникация - Без значение колко добре Вашият човек Ви познава, те никога няма да разберат какво точно се случва в главата Ви по всяко едно време. Не очаквайте от тях, да гадаят! Ще си спестите много драма, като озвучите мислите си, след като сте имали възможност да ги обработите.

 


Всички Събития