TОП 10 ГРЕШКИ, НА КОИТО ТРЯБВА ДА ОБЪРНЕМ ВНИМАНИЕ, АКО ИСКАМЕ ДА ГРАДИМ СТАБИЛНА ВРЪЗКА (ЧАСТ ВТОРА)

от 1 февруари 2021 г.
TОП 10 ГРЕШКИ, НА КОИТО ТРЯБВА ДА ОБЪРНЕМ ВНИМАНИЕ, АКО ИСКАМЕ ДА ГРАДИМ СТАБИЛНА ВРЪЗКА (ЧАСТ ВТОРА)

В продължение на статията от миналата седмицата, разглеждаме останалите топ 5 грешки, на които трябва да обърнем внимание, според Psychology Today, ако искаме да градим стабилна връзка.


6. Чувстовото, че сте на разпит!

„Колко деца искаш“ не е добро начално изречение. Искате да проявите интерес, като попитате за техните предпочитания, планове и виждания, но не и да натискате някого за информация. Оставете нещата да се развият постепенно, докато опознавате някого. Тук са необходими търпение и сдържаност, въпреки че може да се чувствате притиснати от времето. Направете всичко възможно да се отпуснете и да се забавлявате.

7. Избягване на интимност!

Съвременното общество налага толкова много критерии и очаквания относно това, което е красиво и подходящо, правилно и грешно, че това създава нереалистични очаквания и затруднява избора ни. Не искаме да се „примиряваме“ и вечното търсенето на по-перфектната половинка може да ни накара да пренебрегнем или подценим наистина добър партньор. Друга възможност е да се страхуваме да не бъдем наранени, предадени или отхвърлени, че се оттегляме от сцената на срещите.